Cerimònia de lliurament dels Premis de poesia 2019


Foto

El passat dissabte, 25 de maig, va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis de poesia 2019, promoguts per l’àmbit de Cultura de CCOO de Catalunya: el 30è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana; el 23è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana, i la 20a del Premi de Poesia Memorial José Lopez García.

El jurat del Premi  Miquel Martí i Pol, format per Marià Hispano, Miquel Lluís Muntané i Gemma Lienas, va concedir el premi a Joan Carles González Pujalte, per Els gossos de Pavlov, i l’accèssit, a Ramon N. Bonet, per Hi anàvem, hi vaig.

El jurat del Premi José M. Valverde, format per Carlos Vitale, Felipe López Aranguren i Luís Fernández Zaurín, va concedir el premi a Francisco García Castro, per Libro de las palomas, i l’accèssit, a Norberto Antonio, per Respiración dudosa.

El jurat del Memorial José López, format per Víctor Jiménez, Luz Hernández Jabardo i Paco Rodríguez Lecea, va concedir el premi a Juan Antonio García Domínguez, per Déjanos caer en la tentación, i l’accèssit, a Jesús Andrés Pico Rebollo, per Tal si fueran arroyos.

El lliurament de premis es va fer en el decurs d’una jam-session, i es va dedicar al poeta Joan Brossa, amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement, i com a símbol de la creació artística i del compromís social que va tenir al llarg de la seva vida, donant suport a les organitzacions, i entre elles Comissions Obreres, que van lluitar contra el franquisme i per la consecució de les llibertats i la justícia social al nostre país.

En primer lloc, Marià Hispano va fer una breu presentació de la figura de Joan Brossa i després de la lectura de poemes de Joan Brossa per part d’Esteve Bosch (“fisoterapoeta”), Nathaly (Acció Jove) i Marisa (Fed. Pensionistes), el pintor Pere Díez Gil va realitzar una obra en record dels poemes visuals de Joan Brossa, tot plegat amenitzat per la música de Random Blue.

L’organització va dedicar un record a Joan Sureda, membre del jurat durant molts anys del premis en llengua catalana, per honorar el seu compromís i generositat.

Finalment, es van lliurar els premis de poesia als guanyadors d’enguany.

Fotografies de l'acte27/05/2019